Uusi astianpesukone ja samalla Festivon kylmiön fiilistelyä

Perjantaina 13 vuotta käytössä ollut astianpesukoneemme päätti lopettaa toimintansa. Kone on tosiaan ollut käytössä 13 vuotta ja tuon ikäisen laitteen korjaaminen ei taida olla enää kovinkaan järkevää. Samalla kauppareissulla pääsimme myös tutustumaan Festivon kylmiöön, jollaisen olemme ajatelleet hankkia mökille.

Juuri viikolla olin saanut tehtäväksi tilata vanhaan astiapesukoneeseen uuden aterinkorin, koska vanha kori oli rikkoutunut pohjasta. Olin jo etsinyt oikean aterinkorin AEG:n sivuilta, mutta onneksi en ehtinyt tekemään tilausta, sillä kori olisi maksanut postikuluineen reilun 50 euroa.

Tutkailimme koneita Tammiston jättimäisessä Gigantissa ja laitteiden vertailu on kyllä vaikeaa! Miten esimerkiksi etukäteen voi tietää, miten toimivat koriratkaisut koneessa on? Meillä oli muutamia etukäteen mietittyjä kriteerejä koneelle.

  • Koneen pitää olla mahdollisimman hiljainen
  • Vanhassa koneessamme on ollut valo sisällä, joka on aika kätevää
  • Mieluummin erillinen aterinkori, eikä omaa tasoa aterimille
  • Myös pikaohjelma oltava mahdollinen
Kuva: Gigantti.fi

Päädyimme ostamaan Mielen astianpesukoneen, jossa on kyllä hiljainen ääni ja 58 minuutin pikaohjelma. Sisävaloa ja erillistä aterinkoria emme saaneet. Näyttää siltä, että nämä ominaisuudet ovat nykykoneissa todella harvinaisia. Etenkin tuo valon puuttuminen ihmetyttää, koska astianpesukoneessa sisävalo on käytännöllisempi kuin esimerkiksi mikroaaltouunissa. Siitä huolimatta lähes kaikissa mikroaaltouuneissa tuntuu olevan valo, kun taas astianpesukoneissa ei.

Mieleen päädyttiin myös siksi, että muutamien testivertailujen mukaan Mielen ja Boschin astianpesukoneet pärjäsivät vertailuissa pääsääntöisesti hyvin. Mielen markkinointitiedoissa sanotaan, että astianpesukone on ”rakennettu kestämään 20 vuotta”. Olisi kyllä hienoa, jos tämä uusi kone kestäisi kauemmin kuin edellinen AEG:n laite.

Seuraavat vähän reilu kolme viikkoa on astiat kuitenkin pestävä käsin. Kolmen viikon toimitusaika oli kyllä yllätys. Saksassa koronan takia ilmeisesti lähes kaikki astianpesukoneita valmistavat tehtaat ovat kiinni tai toimivat vajaateholla.

Samalla käynnillä kävimme myös fiilistelemässä Festivon kylmiötä Gigantin myymälässä. Olemme ajatelleet hankkia mökille Festivon 75 cm leveän kylmiö. Kylmiö on vähän isompi kuin tavallinen iso jääkaappi, joten sinne mahtuu hyvin säilömään kesällä suolakurkkuja ja -sieniä, ämpärillisen puolukkasurvosta ja hilloja.

Kuva: Festivo.fi

Festivon kylmiö vaikutti niin hyvältä kuin olimme kuvitelleet. Festivon 75 cm leveän kylmiön vetoisuus on 500 litraa, eli noin 100 litraa enemmän kuin tavallisessa korkeassa jääkaapissa. Kylmiön jääkaappiosion lämpötila on säädettävissä +2 ja +7 asteen välillä. Hedelmä- ja vihannesvetolaatikko lämpötila on säädettävissä +8 ja +12 asteen välille. Kylmiöön on yhdistettävissä myös Festivon pakastin ja viinikaappi, mutta niitä emme ole ainakaan vielä harkinneet. Festivon sivuilla on myös kätevä työkalu, jolla voi rakentaa itselle tarkoituksenmukaisimman kylmiön eli miten paljon kaappiin haluaa vetolaatikoita tai hyllyjä.

Yksi vastaus artikkeliin “Uusi astianpesukone ja samalla Festivon kylmiön fiilistelyä”

  1. Meillä on juuri keittiöremppa loppumetreilla ja etsinnässä uusi astianpesukone. Samalla olisi hyvä saada joku asentamaan se kunnolla, sillä edellinen koneemme liitännät vuosivat ja oli vesivahinko todella lähellä. Toinen tärkeä juttu on juurikin tuo hiljainen ääni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *