Tontti lohkottu, sähköt vedetty tontin rajalle, rakennesuunnittelija ja rakentaja valittu ja puiden kaadosta sovittu

Mökin varsinainen rakentaminen käynnistyy näillä näkymin heinäkuussa. Mikä tarkoittaa, että konkreettiseen rakennusvaiheeseen on nyt reilu neljä kuukautta. Projekti etenee jatkuvasta eteenpäin, vaikka pienin ja huomaamattomin askelin.

Talvikuukausien aikana tontin rajalle on muun muassa vedetty sähköt. Tontin puiden kaatamisesta on aloitettu neuvottelut metsurin ja puuyhtiön kanssa. Toiveissa on, että tarvittava määrä puita käydään kaatamassa kevään aikana, jotta kesällä tontille päästään tekemään maanmuokkaustöitä eli rakennuspaikkoja, ajoväyliä, vesijärjestelmät yms.

Ennen lumien tuloa merkitsimme kaadettavaksi vain ihan välttämättömät kaadettavat puut eli rakennuksien ja kulkuväylien alle jäävät puut. Toiveissa on, että selviäisimme mahdollisimman vähäisellä puiden kaatamisella ja siksi nyt kaadamme mieluummin liian vähän puita kuin liikaa. Toiveissa on, että tontti pysyisi rakennustöiden jälkeenkin metsäisenä.

Lohkominen suoritettu ja rakennesuunnittelija valittu

Tammikuun alussa tontilla suoritettiin lohkominen. Lohkomisessa muodostuu uusi kiinteistö, joka tässä tapauksessa lohkottiin isommasta metsätilasta.

Lohkomisen toimitti Maanmittauslaitoksen edustaja. Lohkomisessa kauppakirjassa sovitut rajat merkittään maastoon rajamerkeillä ja tarkat koordinaatit viedään maanmittauslaitoksen rekistereihin. Itse emme päässeet lohkomispäivänä tontille, mutta onneksi Olli-Pekan isä pääsi meidän puolesta paikalle.

Viime viikonloppuna kävimme läpi arkkitehdin meille kilpailuttamien rakennesuunnittelijoiden kilpailutuksen ja valitsimme suunnittelijan, joka määrittää rakennusten rakennetyypit.

Tänään päiväkävelyllä katselimme omakotitalojen kattoja ja niille kertyneitä lumikuormia. Pohdimme, että selviääkö meille rakennesuunnitteluprosessissa, millaisen lumikuorman rakennukset kestävät ja milloin täytyy lähteä katolle lumia pudottamaan.

Maaperätutkimus tehty ja myös mökin rakentaja valittu

Viime syksynä ennen lumia ja routaa tontilla tehtiin myös maaperätutkimus. Maaperätutkimuksessa tutkitaan maaperän rakennetta etenkin suunniteltujen rakennusten alueilta ja tavoitteena on selvittää maaperän rakenne. Maaperätutkimus määrittää muun muassa millaiset perustukset tontille rakennettaville rakennuksille tarvitaan.

Helmikuun aikana saimme myös viimein sovittua mökille rakentajan. Seuraava isompi etappi on rakennuslupaprosesin käynnistäminen. Rakennuslupahakemus on tarkoitus jättää maaliskuun aikana, mahdollisimman pian sen jälkeen, kun lohkonta on ehditty viedä Maanmittauslaitoksen rekistereihin.

Mökkiprojektissa asioita tapahtuu koko ajan, vaikka tontilla ei oikeastaan vielä ole tapahtunut oikeastaan mitään. Toisaalta nyt on vasta yhdeksän kuukautta kulunut siitä, kun ensimmäisen kerran ajatus koko mökin rakentamisesta tuli edes mieleen.

2 vastausta artikkeliin “Tontti lohkottu, sähköt vedetty tontin rajalle, rakennesuunnittelija ja rakentaja valittu ja puiden kaadosta sovittu”

  1. Kiva, että mökkiprojekti etenee, vaikkakin hitain askelin. Poikani aloittelee myös mökin rakentamista täällä Naantalissa. Heillä meni juuri rakennuslupahakemus läpi ja pian alkanee maanrakennus. Tsemppiä teille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *