Rakennuspiirustusten tulostuksen jälkeen suunnitelmat näyttivät taas todellisemmilta

Arkkitehti Jaana lähetti viime viikolla sähköpostia ja kysyi, että voiko hän lähettää rakennuspiirustuksemme tulostettavaksi Helsingin keskustassa sijaitsevaan paino- ja tulostuspalvelu Sokkeliin. Minulle tämä sopi mitä mainiommin, sillä Sokkelissa työskentelee serkkuni Auli.

Aika hyvä tuuri on, että arkkitehtimme ovat käyttäneet jo aiemminkin tulostuspalveluna juuri Sokkelia ja ehdottivat sitä nyt myös meille. Helsingissä taitaa olla aika monta firmaa, jolta näitä rakennuspiirustusten tulostuksia olisi voinut tilata. Tosin Sokkeli on jo vuosikymmeniä sitten profiloitunut juuri rakennuspiirustusten tulostamiseen. Sen jälkeen toiminta on laajentunut huomattavasti erilaisiin digipainopalveluihin käyntikorteista, esitteisiin, julisteisiin ja tarroihin.

Perjantaiaamuna tilatut tulosteet oli saman tien noudettavissa

Nyt meistä on tullut jo Sokkelin vakiasiakkaita. Ehdin viime viikolla käydä jo kaksi kertaa hakemassa tulosteita Sokkelista. Keskiviikkona tilatut työt hain torstaina ja perjantaiaamuna tilatut jo perjantaina puolen päivän aikaan. Auli totesi, että minun ei välttämättä tarvitse aina käydä itse hakemassa tulostuksia, sillä Sokkeli toimittaa tulosteet myös suoraan kotiovelle.

Painotalossa tulostetut rakennus- ja rakennepiirustukset antavat aika eri fiiliksen kuin piirustusten tiiraaminen sähköisesti näytöltä. Osa piirustuksista oli tulostettu isoina paperille ja osa työmaamuoville. Aulin mukaan työmaamuovi on todella kestävä materiaali, jonka päältä voi ajaa vaikka traktorilla. Käsidesiä työmaamuovin printtausjälki ei kuitenkaan ilmeisesti kestä.

Keskiviikon käynnillä Auli myös esitteli Sokkelin tiloja ja toimintaa. Auli esitteli muun muassa laitteen, jolla voi leikata kartonkia mihin muotoon tahansa. Nuuttauskoneella kartonkiin saa taitoskohdat haluttuihin kohtiin. Näin voisi valmistaa esimerkiksi Villa Sammalrinteelle omia kartonkisia rasioita. Ehkä Villa Sammalrinteen kuivattuja sieniä viedään tulevaisuudessa tuliaisena omassa Villa Sammalrinne -lahjarasiassa. Tai vaihtoehtoisesti ainakin Sammalrinne-tarrat, joita voi lätkiä lasipurkkien kylkeen.

Mökkiprojektista myös omakustannekirja

Eilen Auli oli keksinyt jo uuden idean. Mökkiprojekti kannattaa dokumentoida muistoksi myös omakustannekirjan muodossa. Sokkelissa 40 – 50 sivuisen opuksen voi toteuttaa nidottuna vihkona ja paksummat liimakirjana.

Minusta tämä idea ei ole lainkaan huono. Kirjaan saa talteen myös näitä blogikirjoituksia, kun en ole varma, että kuinka kauan tämä sivusto on täällä saatavilla. Kirjaan voi ottaa mukaan myös kuvia rakennusprojektin varrelta. Esimerkiksi erilaisia pohjapiirrosvaihtoehtoja, joita arkkitehti Lars piirsi meille suunnittelun eri vaiheissa. Toki ne piirustukset jäävät meille paperisina tulosteina, mutta ehkä kirja voisi olla helpompi käyttöliittymä, jos joku joskus haluaa joskus perehtyä Villa Sammalrinteen syntytarinaan.

Ehkä Villa Sammalrinne muistaa tulevaisuudessa myös omalla joulukortilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *