Pintaremonttia kotona – makuuhuoneen seinän maalaus ja uusien lukuvalojen asennus

Mökkiprojektin varsinaista käynnistymistä odottaessa voi välillä tehdä kotona jotain pientä remonttia. Muutimme nykyiseen asuntoomme 13 vuotta sitten ja silloin hankimme myös lukuvalot sängyn päätyyn. Nyt nuo valaisimet kuitenkin tulivat tiensä päähän, kun toisen lasikuvun muovinen kiinnike oli hapertunut ja kupu tippui itsestään. Myös toisen kupu jo hölksyi pahaenteisesti. Vuoden vaihde oli hyvä aika seinän pintaremontille ja uusien valaisimien asennukselle.

Uusien lukuvalojen löytäminen ei tietenkään ollut helppoa, koska valaisinten pitää valaista riittävästi, näyttää kivalta ja olla kestävämmät kuin vanhat valaisimet olivat. Valaisimia etsittiin niin verkosta kuin kaupoista. Lopulta valitsimme Stockmannilta mustat Louis Poulsenin NJP:t lyhyellä varrella. Valaisimien 10 watin led-polttimon valo riittää erittäin hyvin lukemiseen. Valaisimessa on kaksi eri tehoa, joista himmeämmänkin valo riittää lukemiseen.

Louis Poulsenin NJP-seinävalaisin lyhyellä varrella.

Vanhojen seinävalaisimien asennusjäljet ja tauluille poratut reiät täytettiin Teknospro brepalsta LF kevyt hienotasoitteella ja kuivumisen jälkeen seinä maalattiin täyshimmeällä Tikkurilan Harmonyllä, joka sävytettiin harmaaksi (Sarka L498). Yksi maalauskerta riitti hyvin ja seinästä tuli oikein siisti ja värivalinta oli meistä erittäin onnistunut.

Valaisimien asentaminen oli helppoa. Vain kaksi reikää seinään ja valaisimet niihin kiinni ruuveilla. Valaisinten väliin tuli Helsinki Contemporarysta vuonna 2019 hankkimamme Ilari Hautamäen teos Clash. Meitä Hautamäen teos on tosi hieno, siinä mattapintaisesta mustasta taustasta nousevat kiiltäväpintaiset keltaiset ja vihreät kasvit upealla tavalla esiin. Ja vinkkinä jo nyt, että Helsingissä Ilari Hautamäen seuraava näyttely Spirit on toukokuussa Helsinki Contemporaryssa.

2 vastausta artikkeliin “Pintaremonttia kotona – makuuhuoneen seinän maalaus ja uusien lukuvalojen asennus”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *