Keittiön kalusteet: Selkeä ja luonnollinen värimaailma ja tunnelma 1/2

Keittiön rakentaminen käynnistyi kylmälaitteiden valinnalla. Festivoiden ympärille piti saada niihin sopivat kalusteet. Arkkitehti Jaana Hellinen ehdotti, että lähtisimme käymään Opdecon näyttelytilassa, koska Jaana on tehnyt monissa kohteissa yhteistyötä Opdecon kanssa ja ollut tyytyväinen muun muassa heidän innovatiivisiin ratkaisuihinsa.

Jaana oli tehnyt meille jo hyvin pitkälle viedyt piirustukset keittiön toteutuksesta, joten Opdecon kanssa keskityimme pääasiassa materiaalien valintoihin ja suunnitelmien viimeistelyyn ja paranteluun.

Arkkitehti Jaana Hellisen piirros keittiöstä.

Sovimme ajan Opdecon Vantaan näyttelytilaan, jossa kävimme sekä meidän toiveitamme että heidän mallistoaan ja ideoita läpi. Varsin pian kävi ilmi, että olimme tekemisissä erittäin ammattitaitoisten tyyppien kanssa. Minut onnistuttiin jopa pyörtämään päätökseni, ja keittiön kulmakaappiin tulee nyt LeMans-kulmamekanismi, vaikka olin etukäteen jo päättänyt, että haluan kulmakaappiin perinteiset hyllyt. Näyttelytilan LeMans vaikutti kuitenkin niin kätevältä ja helppokäyttöiseltä, että pakkohan se oli ottaa myös meidän keittiöön.

Uuni ja liesi erotettiin toisistaan

Toinen iso muutos oli uunin siirtäminen saarekkeeseen. Näin uuni saatiin ”piiloon”, jotta se ei näy minnekään muualle kuin keittiötilaan. Uunin siirtäminen oli hyvä idea, koska toiminnallisesti sillä ei ole mitään vaikutusta kokkailuun, mutta visuaalisesti saatiin keittiön pinnoista entistä yhtenäisemmät. Uunin viereen sijoitettiin myös kapeaa kaappia, joihin tulee tilaa sekä tarjottimille että ulos vedettävälle pyyhetelineelle. Näin pyyhkeitä ei tarvitse roikottaa missään kaappien vetimissä ja yleisilme saadaan pidettyä siistinä.

Astianpesukone otettiin kalusteeseen integroituna, joten sekään ei riko eheää saarnipintaa. Uunin siirtyessä saarekkeeseen jäi induktioliesi alkuperäiselle paikalleen ikkunaseinälle. Tämä oli myös järkevää, koska näin liesikupu saatiin kokonaan piiloon yläkaappiin. Liesikuvuksi etsittiin kaappiin kokonaan upotettava upouusi SAVO dGH-m37 RST -malli. Savon liesikuvussa pystyy itse muokkaamaan ominaisuuksia niin, että voi määritellä, että mitä mistäkin painikkeesta tapahtuu. Veikkaan, että on nk. ”nupit kaakkoon” -toiminto tarvitaan, jos vaikka muikku- tai blinipannu alkaisi käryämään.

Päätyminen Savon liesikuvun uusimpaan malliin oli myös tekniikan puolesta helppoa, koska siinä on hyödynnetty uudenlaista modulaarisuutta eli uusi malli käy yhteen minkä tahansa ilmanvaihtotekniikan kanssa. Aiemmin jokaiselle eri ilmanvaihtotekniikalle vaadittiin omat laitteensa riippuen siitä mitä moottoritekniikka ohjataan. Nyt valittu uusi Savo DUAL Modular -sarjan liesikupu osaa sekä AC- ja EC-huippuimuriohjaukset että myös vastaavasti AC- ja EC-ilmanvaihtokoneen ohjaukset. Tämä tekee rakentamisesta ja tekniikasta vähän ymmärtävän mökinrakentajan liesikuvun valinnasta helpompaa. Ei tarvitse lähteä selvittämään ja ymmärtämään, että mitä tekniikkaa muussa iv-laitteistossa käytetään.

Keittiö vielä ilman kalusteita. Keittiön välitilassa on molempiin suuntiin Klas1:n ikkunat.

Mikroaaltouuni on niin 90-lukua

Päätimme myös, että emme ota mökille lainkaan mikroaaltouunia. Jännä nähdä, että tuleeko mikroaaltouunia kaivattua vai huomaako sen puuttumista lainkaan. Pienen takaportin jätin mikroaaltouunille, koska tarvittaessa se voidaan sijoittaa viereisen kodinhoitohuoneen työtasolle. Mutta tällä hetkellä uskon, että tälle ei tule tarvetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *