Arkkitehdit osoittautuivat todellisiksi aarteiksi – mökistä ja saunasta myös pienoismallit

Alkuun selailimme aika paljon eri valmistalovalmistajien verkkosivuja ja esitteitä, tutkimme pohjapiirustuksia ja mietimme, että miten talot toimisivat meidän käytössämme. Mikään valmistaloista ei oikein tuntunut sopivan käyttöömme sellaisenaan. Useammilla valmistajilla oli myös mahdollisuus talojen räätälöintiin. Pähkäilyidemme jälkeen päätimme, että kysymme ensin joltain ulkopuoliselta arkkitehdilta, että miten projektia kannattaa lähteä viemään eteenpäin.

Olli-Pekka oli tehnyt vuosia sitten yhteistyötä arkkitehti Jaana Hellisen kanssa ja lähetti Jaanalle viestiä. Viestissä kuvasimme tilanteemme ja kysyimme, että miten meidän kannattaisi asiassa edetä ja onko Jaana mukana tämän tyyppisissä projekteissa.

Viestittelyn jälkeen kävi selville, että Jaana on toteuttanut miehensä, arkkitehti Lars Hagmanin kanssa lukemattomia vastaavia talo- ja mökkihankkeita. Ja hyvin nopeasti kävi selväksi myös se, että Jaanan ja Larsin ideat kuulostivat meidän maallikoiden korviin todella hyviltä. Juttelimme toiveistamme ja ideoistamme yhdessä arkkitehtien kanssa yhden illan ja saimme sen jälkeen tarjouksen projektista.

Kävi myös ilmi, että Jaana ja Lars eivät pelkästään piirtäisi tontin rakennuksia vaan hoitaisivat myös muun muassa paperiasiat meidän puolesta viranomaisten kanssa. On kyllä käsittämättömän helppoa, että Jaana hoitaa meidän puolesta myös esimerkiksi rakennesuunnittelijan kilpailutuksen. Meille kävi siis ihan käsittämätön tuuri. Löysimme ensimmäisen tiedustelumme kautta täydelliset kumppanit projektillemme.

Mökin pienoismalli
Mökin pienoismalli.

Mökin ja saunan pienoismallit helpottavat hahmottamista

Syksyn mittaan saimme keskustelujemme pohjalta toteutettuja erilaisia ehdotuksia mahdollisiksi pohjaratkaisuiksi. Pikkuhiljaa kokonaisuus alkoi hahmottumaan ja pohjapiirroksista on tehty yhä yksityiskohtaisempia versioita. Lars on rakentanut mökistä ja saunasta myös pienoismallit, joita on tutkailtu aika tarkkaan viivoittimen kanssa.

Lars on rakentanut pienoismallit niin, että ne on sijoitettu rinteeseen, joka vastaa jyrkkyydeltään ja mittasuhteiltaan mökkitonttiamme. Pienoismallit ovat auttaneet hahmottamaan, miten rakennukset sijoittuvat suhteessa toisiinsa. Tontilla on asiaa katsottu, mutta kun siellä ei ole vielä niitä rakennuksia, niin hahmottaminen on paljon vaikeampaa. Etenkin juuri mittasuhteiden ja auringon valon hahmottamiseen pienoismallit ovat olleet aivan mielettömän hyvät.

Pienoismalli saunasta
Saunan pienoismalli.

Meillä kävi siis todella hyvä tuuri, kun löysimme kumppaneiksi Jaanan ja Larsin. Heidän kanssaan mökin suunnittelu on ollut helppoa ja innostavaa. On ollut ilo työskennellä Hagman & Hellinen Arkkitehdit Oy:n arkkitehtien kanssa. Malttamattomana odotan, että pääsisimme jo rakennusvaiheeseen.

Yksi vastaus artikkeliin “Arkkitehdit osoittautuivat todellisiksi aarteiksi – mökistä ja saunasta myös pienoismallit”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *